Sorting
Source
Katalog zbiorów
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Author
Tomaszewska-Bolałek Magdalena
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Kuchnia szwedzka
(1)
Kultura stołu
(1)
Subject: place
Szwecja
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Tradycje kulinarne Szwecji / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - [Warszawa] : Hanami Radosław Bolałek, [2021]. - 236, [4] stron : fotografie, ilustracje, portret ; 24 cm.
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 392.8(485) (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again