102477
Książka
W koszyku
Poradnik zawiera: podstawowe informacje na temat objawów i diagnostyki celiakii, alergii na pszenicę i nadwrażliwości na gluten; charakterystykę choroby Dühringa i nietolerancji laktozy; wskazówki na temat diety bezglutenowej – jakie produkty są dozwolone, zabronione, a które mogą zawierać gluten, czym się kierować wybierając żywność, jak czytać etykiety, gdzie kupić produkty bezglutenowe, dlaczego ważny jest znak Przekreślonego Kłosa; zalecenia dotyczące diety bezglutenowej przy anemii i osteoporozie porady jak bezpiecznie gotować bezglutenowo, jak żywić się poza domem, szczególnie w restauracjach i podczas podróży; informacje jak radzić sobie z problemami psychologicznymi w celiakii, jak wspierać chore dziecko; wiele praktycznych wskazówek i informacji o tym, jak Stowarzyszenie pomaga osobom na diecie bezglutenowej .
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615.874 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca finansowania
Druk poradnika sfinansowano z 1% podatku
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej