104138
Książka
W koszyku
Gdy byłam dzieckiem, pierwszy kęs robiłam z zamkniętymi oczami, by lepiej poczuć smak potrawy. Od zawsze uwielbiałam jeść, rozmawiać o jedzeniu, przygotowywać je, a z czasem zaczęłam też o nim pisać, a nawet je fotografować. Książka, którą napisałam, to właśnie taki pachnący, przepełniony smakami zbiór opowieści. Zaglądam w niej do kuchni mamy, piekę szarlotkę z babcią Marysią, idę na targ z babcią Anią, wygrzewam się na słońcu z prababcią Janinką, ale i szperam w spiżarni Lucyny Ćwierczakiewicz oraz piekę wielkanocną babę z Marią Disslową. Wszystkie moje wspomnienia mają konkretny smak, dlatego zależało mi, by każde z nich wieńczył przepis. Dzięki recepturom moja opowieść staje się kompletna, a książkę można traktować jako zbiór historii o przeszłości, ale również jako źródło inspiracji w kuchni.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821.162.1-321.2, 821.162.1-321.2 [Magazyn] (3 egz.)
Wypożyczalnia Filii nr 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821.162.1-311.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Bąków
Brak informacji o dostępności: sygn. 821.162.1-311.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Bogacica
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821.162.1-311.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Borkowice
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Wypożyczalnia Filii Kuniów
Brak informacji o dostępności: sygn. 821.162.1-311.2 (1 egz.)
Wypożyczalnia Filii Ligota Górna
Brak informacji o dostępności: sygn. 821.162.1-311.2 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej